top of page
Namnlös (Instagram-inlägg) (kopia).png

Vibrationsträning och dess historia

Det var i Ryssland på 60-talet som man förstod vidden av alla positiva effekter av vibrationsträning. Det började användas av de ryska astronauterna för att på ett skonsamt sätt återuppbygga muskelmassa och benvävnad efter lång tyngdlöshet i rymden. Träningsformen spreds senare till elitidrottare och friskvård/rehabilitering och har sedan kunnat utvecklats för privatpersoner.

Vibrationsträning - så funkar det: Om

Musklerna arbetar med hög intensitet

Nästan 100% av muskelfibrerna aktiveras. Den vibrerande plattan skapar instabilitet vilket kroppen automatiskt kompenserar genom snabba reflexer. Musklerna tvingas att arbeta med hög intensitet 30-40 gånger per sekund. Nästan 100% av muskelfibrerna aktiveras till skillnad mot när du lyfter vikter med viljan på gymmet (30-60%). Detta gör träningen mer effektiv än traditionell träning. Ett pass på 25 minuter är därför jämförbart med timmar på gymmet.

Vibrationsträning - så funkar det: Om
84FB92CC-E746-479C-9278-0117B5ECFCEB.jpg

Du bygger enkelt och skonsamt upp din styrka

Vibrogym gör att du mycket enkelt och skonsamt kan bygga upp din styrka och stabilitet, balans och koordination utan att belasta lederna - till skillnad från när du tränar med vikter - vilket är avgörande om man har benskörhet. Du får även igång din blodcirkulation och smärthormon som endorfin, vilket ger dig smärtlindring t.ex. vid artros.

De djupt liggande musklerna i bland annat bäckenbotten och längst ryggraden aktiveras automatiskt vilket gör att du enkelt kan träna upp stabilitet runt lederna tex vid ryggsmärta eller artros i knäna.

Vibrationsträning - så funkar det: Om

Ökar förbränningen

Vibrationsträning ökar ämnesomsättningen genom att alla typer av muskelfibrer arbetar jämfört med vad du kan åstadkomma med viljan när du lyfter vikter. Detta slår på en ”strömbrytare” i cellerna som ökar din ämnesomsättning till nivåer som är svårt att uppnå med någon annan träning. Förbränningen är påslagen upp till 48 timmar efter ett pass.

Vibrationsträning - så funkar det: Om

Rörlighet, smidighet och kroppskontroll

Vibrationsträning Teknologin används av några av de bästa idrottare i världen som tennisspelare, golfspelare, fotbollsspelare,ishockeyspelare med flera.

De snabba reflexerna stimulerar nerverna mellan muskel och hjärna och särskilda receptorer som förbättrar din kroppsuppfattning vilket ger ökad balans och koordination. Du aktiverar även "motoriska enheter" som gör musklerna beredda att arbeta. ​Den intensiva nervstimulansen förbättrar balans och koordinationsförmåga. Genom den kraftiga cirkulation sökningen och genom att musklerna uppnår en unik avslappnings effekt vid

fullsizeoutput_11d7_edited_edited.jpg
Vibrationsträning - så funkar det: Om
bottom of page